LOTR: The Two Towers

Vi kör vidare: LOTR: The Two Towers (2002)
 
 
I rollerna: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin, John Rhys-Davies, Orlando Bloom, Christopher Lee, Billy Boyd, Dominic Monaghan, Bernard Hill & Andy Serkis
Regi: Peter Jackson
Manus: Fran Walsh, Peter Jackson, Philippa Boyens, Stephen Sinclair & J.R.R. Tolkien
Genre: Action, Adventure, Fantasy
 
Kortfattad handling
Samtidigt som Frodo och Sam tar sig allt nämare Mordor med hjälp av Gollum tar det splittrade brödraskapet ställning mot Sauron och Sarumans arméer.
 
SPOILER ALERT!
Precis som förra recensionen kommer även den här att vara fylld med spoilers. Om du fortfarande inte sett LOTR, trots mina förra kommentarer...där är dörren. Gå ut och försvinn!
 
Fördelar
Då sparkar vi igång den här också då!
 
Okej! Vid förra filmens slut splittrades brödraskapet. Frodo och Sam tog stack mot Mordor, Merry och Pippin kidnappades av Uruk-Hai och Aragorn, Gimli och Legolas tog upp jakten för att rädda dem.
- Och jag gillar den här jakten. Det enda vi egentligen får se är två skilda "lag" som springer för allt vad de är värda. En jakt sådan typ av jakt borde inte vara spännande...men det är den!
 
Men det stora hela fokuserar mycket på människornas värld och deras del i kriget. Rohans kung Theoden kontrolleras av Grima Wormtongue som styrs av Saruman, som i sin tur styrs av Sauron.
- Och låt mig lägga in några ord om Grima Wormtongue, för den här killen är otroligt creepy! Han är spöklikt blek i ansiktet, har stora blåa påsar under ögonen och har nog aldrig rört en tandborste i hela sitt liv. Om Severus Snape blev till en zombie skulle han nog se ut ungefär såhär.
- Men i alla fall, Grima är en av mina favoritkaraktärer - av de som inte introducerades i förra filmen. Han är cool och creepy på samma gång och är den typen av karaktär som man håller på samtidigt som man hatar honom.
 
Som sagt, Theoden är besatt av Saruman.
Men var inte orolig! Gandalf kommer till räddningen. Gandalf drogs ju ned i avgrunden av Balrogen i förra filmen, men har här kommit tillbaka som "Gandalf the White".
- Och om Gandalf var awesome som "Gandalf the Grey" är han nu AWESOME som "Gandalf the White"!
Han kanske ser gammal ut...men jävlar vad det är krut i gubben! Han tar fram sin stav och drar ur Saruman ur Theoden. BADASS!
 
Så nu när Theoden är i kontroll igen ska de då bestämma om de ska gå ut i krig eller inte.
Och det är lite si och så med det. Först nej, sedan ja, sedan nej igen ända tills de förstår "Ja, det finns väl inte så mycket annat att göra...".
 
Och samtidigt som allt detta händer i människovärlden stapplar Frodo och Sam allt närmare ondkans näste, Mordor. Frodos krafter börjar ta slut eftersom ringen är som en finne i röven. Och det är här vi ser att Sam inte bara är en nära vän utan också Frodos motivation. Så här kommer vi underfund med att Sam äger!
 Och på vägen till Mordor stöter de ihop med Gollum.
- Gollum är förmodligen filmhistoriens bästa karaktär någonsin. Det här är karaktären som stjäl varenda scen han är med i! 
Gollum är besatt av ringen, och det är väl inte så konstigt när han ägt ringen i 500 år. Men ringen är så ond så att Gollum har förvandlats från en Hobbit-liknande varelse till...ja, till Gollum helt enkelt. Han är totalt förstörd och har två olika personligeter.
- Grejen är att man märker genom filmens gång att han vill vara god, men den ondskefulla rösten i hans huvud har andra tankar. This is awesome!
 
Över i männsikornas värld strids det för fulla muggar! (vad är det för jävla uttryck jag använder egentligen...?)
Theoden, Aragorn, Legolas och alla sitter intryckta i den "lilla" borgen med 10000 Uruk-Hai utanför porten.
De slåss för allt vad de är värda, men inser ganska snart att det är lönlöst. Men:
 
"HAVE NO FEAR! GANDALF THE WHITE IS HERE!"
- Gandalf och 100 krigare kommer farandes nedför backen och plöjer igenom motståndarna som om de vore snögubbar.
Och musiken i den här scenen...herrejävlar! Det är så bra att det är inte klokt! Helt underbart!
 
"The Two Towers" är det där mellantinget. I "Fellowship of the Ring" introducerades vi till världen, lärde känna karaktärerna och fick ta del av det som är "Sagan om Ringen". 
Så i den här filmen så kan vi historien om karaktärerna och får här följa med dem på en resa när de växer som personer.
- Och det är fantastiskt.
 
Nackelar
Det enda partiet som jag tycker blir lite drygt är scenerna med Merry, Pippin och det talande trädet.
Det talande trädet, som egentligen är en Ent talar mycket långsamt och går mycket långsamt, vilket får scenen att kännas mycket långsam.
- Han pratar om mycket. Många historier som skulle varit intressantare om han inte pratat så långsamt. Efter ett tag blir det drygt och jag känner:
 
 
"Kom igen nu! Om det inte ska hända någonting snart kan ni väl byta tillbaka till kriget!"
 
Det är inte sett att jag inte tycker om karaktärerna, för Treebeard är grym! Men när intressanta berättelser blir ointressanta på grund av den otroligt långsamma rösten får det vara nog.
 
Men Treebeard gottgör detta genom att, genom Merry och Pippins förslag, övertyga övriga Enter om att de ska gå till krig.
Så Enterna marcherar mot Isengard och min favoritscen i filmen uppstår!
Sarumans kvarstående armé krossas av stora stenblock, trampas till mos och sköljs bort av ett helt halv!
 
So no harm, no foul.
 
Sammanfattning
Ni vet redan att jag tänker berömma skådepel, regi, specieleffekter, manus och allt annat så jag bryr mig inte om att gå in mer på det.
"The Two Towers" är en episk fortsättning i filmtrilogin. Och trots att jag föredrar "The Fellowship of the Ring" lite mer än den här är den fortfarande ett mästerverk!
Jag kommer dock inte att ge den ett fullt betyg, men det är verkligen inte långt ifrån!
 
Jag ger "LOTR: The Two Towers" 9/10
 
 
Ja, det var det. har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: