LOTR: The Fellowship of the Ring

The Hobbit smyger sig närmare och närmare. Så, ja: LOTR: The Fellowship of the Ring (2001)
 
 
I rollerna: Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Astin, Christopher Lee, Orlando Bloom, John Rhys-Davies, Dominic Monaghan, Billy Boyd & Sean Bean
Regi: Peter Jackson
Manus: Fran Walsh, Peter Jackson, Philippa Boyens & J.R.R. Tolkien
Genre: Action, Adventure, Fantasy
 
Kortfattad handling
En ödmjuk hobbit och åtta färdkamrater ger sig ut på uppdraget att förgöra den ondskefulla ringen och dess herre, Sauron.
 
SPOILER ALERT!!
- Det finns faktiskt inget annat sätt att recensera den här trilogin än att spoilerbomba sönder recensionen. Så jag rekommenderar att du som inte sett LOTR slutar läsa här.
Och när vi ändå pratar om det:
- ÄR DU INTE RIKTIGT KLOK MÄNNISKA?? PÅ MED DUMSTRUTEN!
 
Fördelar
Nu jävlar, nu sparkar vi igång den, förmodligen, köttiigaste recensionen jag gett mig in på. Från början hade jag inte tänkt göra det, men eftersom såpass många tjatade om det så...why not!
 
Så "LOTR: The Fellowship of the Ring" inleder med en tillbakablick på vad som hänt med ringen och all ondska från början till att den försvann. Och det är mäkta badass vi snackar om! Mäktigt krig mellan människor, orcher, alver och ondskan själv, Sauron
Sauron besegras, men eftersom ringen inte förgörs dör inte Sauron helt. Hans själ öever på något sätt vidare, och redan här börjar den ondskefulla planen för att ta över männskligheten och återuppta styret han hade.
Ringen försvinner och hamnar i händerna på Hobbiten Bilbo Baggins i landet/stället "The Shire".
 
- Jag älskar verkligen miljön i "The Shire". Allt är så lugnt, fridgullt och alla människor är glada och har inte bekymmer whatsoever.
Det tycker jag är det roliga med hobbits. Allt de egentligen bryr sig om är att äta, dricka och att röka gräs. De vill inte ut på äventyr, slåss eller egentligen göra någonting som är farligt.
Men den ödmjuka hobbiten Frodo får i alla fall nöjet att ge sig ut på en resa för att förgöra den lilla ringen. Med sig har han sina tre hobbitvänner Sam, Merry och Pippin, trollkarlen Gandalf, alven Legolas, dvärgen Gimli och människorna Boromir och Aragorn.
 
- Jag kan verkligen inte tänka mig några andra skådespelare porträttera dessa karktärer än de som redan gör det.  Och jag tycker om dem alla
Sam - den lojale vännen.
Merry & Pippin - busfröna.
Gandalf - släng dig i väggen Albus Dumbledore. 
Legolas - en alv och en ninja i ett.
Gimli - kort, tjock och badass.
Aragorn - hjälten, kungen, krigaren.
 
Brödraskapet passerar många faror, en efter en tills de kommer til Moria, och det är här som mina favoritscner utspelar sig. De stöter på ocher, troll och fan och has moster. Det är en mustig fight med stora, stygga trollet och när det tror att fara är över:
- Då kliver The Balrog in i bilden. Och Balrog är...ja, titta själva.
 
Om du påstår att du någonsin sett ett monster som är mer badass än Balrog, så ljuger du. 
- Jag menar, titta på honom! Eld, lava, flammor, horn. Det här ÄR ondska.
Och Gandalf nästan suckar och säger något i stil med:
 
"Yepp, den här är bortom er förmåga att slå. Spring för livet!"
Och de springer för livet tills Balrog kommer ikapp dem. Gandalf stannar upp och står öga mot öga och skriker den berömda repliken:
 
"YOU SHALL NOT PASS!!!!"
 
- Herrejävlar! Du är den coolaste gamla gubben jag någonsin sett, Gandalf! Stå upp emot en djävulsk demon. Ännu en gång: Släng dig i väggen Albus Dumbledore! Och dra med dig Voldemort också för här, här är det ingen jävla fuskondska!
 
The Balrog faller ned i avgrunden och drar olyckligtvis med sig Gandalf i fallet. "R.I.P" tänker du som är dum nog att tro att han inte kommer tillbaka i nästa film. Var inte orolig. Om Dumbledore överlevde sex HP-fiilmer kan Gandalf överleva tre LOTR.
 
Vi börjar närma oss slutet på historien, men det är en fight kvar. Fighten med ocher på steroider, annars mer kända som Uruk-Hai. Och den här striden är otroooligt snygg!
Aragorn, Boromir, Gimli och Legolas slåss mot ett femtiotal av Uruk-hai stammen medans Frodo och Sam fortsätter resan på egen hand.
 
- Puuuuh, hade jag skrivit med en penna hade kag haft skrivkramp. Och ändå är jag inte klar än.
 
Jag älskar LOTR. Det är en de få filmer jag verkligen blir glad av att få se. Och visst, jag blir glad av att se andra bra filmer också. Trots att det är ett mästerverk sä är det inte samma sak att sätta sig och se på "The Dark Knight" som att se på LOTR.
Det känns som om jag är där. Det känns som om jag känner karaktärerna på riktigt. Det känns som om vi alla skulle dö på riktigt om Sauron vann. 
 
Allt i den här filmen är bra. Den otroligt episka musiken, skådespelet, kameraarbetet, regi, manus, miljö, smink, actionsekvenser - jag kan hålla på för alltid!
 
Jag anser inte att LOTR-trilogin är en filmtrilogi. Det är en upplevelse. En fantastisk upplevelse.
 
Nackdelar
- Va? Vad fan tror du om mig? KOMMER ALDRIG PÅ FRÅGA!
 
Sammanfattning
Beyond epic. Den här filmen har allt. Den bästa karaktärsuppbyggnaden någonsin, inte en enda onödig scen, makalöst skådespel, det bästa soundtracket man kan önska sig och en oövervinnerlig känsla av lycka när man ser den.
 
Jag ger "LOTR: The Fellowship of the Ring" 10/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vlll att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: