Intouchables

Det bästa jag sett på länge: Intouchables (2011)
 
 
I rollerna: François Clizet, Omar Sy, Anne Le Sy, Audrey Fleurot, Clotilde Mollet, Alba Gaïa Kraghede Bellugi & Cyril mendy
Regi: Oliver Nakache & Eric Toledano
Manus: Oliver Nakache & Eric Toledano
Genre: Biography, Comedy, Drama
 
Baserad på en sann historia
 
Kortfattad handling
Efter att ha blivit förlamad efter en flyolycka anställer en man en ung f.d kriminell kille som sin personliga assistent.
 
Fördelar
Jag har suttit här nu ett bra tag och funderat på hur jag ska kunna beskriva den här filmen, och det är det många ord som kan: Makalös, fantastisk, rolig, underbar, känslomässig, rörande, underhållande, otrolig, fin, mästerlig och framför allt...vacker.
Problemet är att det är väldigt svårt att sätta in dessa ord i meningar. Filmen är så fantastisk att det nästan räcker med att säga att den är fantastisk.
 
Historien är underbar. En oväntad vänskap mellan två helt olika människor med helt annorlunda bakgrund, ålder och förflutet.
Den här filmen visar hur man ibland måste vända sig till en annan människas liv för att få reda på vad som fattas i sitt eget. Den visar sann vänskap på ett sätt jag aldrig tidigare upplevt i en film.
 
Jag har en bra historik med fransk film. 2001 gav de oss "Amélie" och nu 10 år senare "Intocuhables". Den här filmen blåste mig verkligen av stolen. Sinnesjukt bra skådespel av François Clizet och Omar Sy, en oerhört gripande historia och väldigt humoristisk.
Och de har verkligen prickat in musiken. Ett pianostycke som får dig att leva dig in i filmen och känna hur karaktärerna känner.
 
Intouchables = ett mästerverk
 
Nackdelar
Inte en enda.
 
Sammanfattning
Ja, jag har väldigt svårt för att beskriva den här filmen med hela meningar. Jag tänker bara avsluta med att säga att detta är en av de bästa filmer jag sett, och jag ger er min största rekommendation någonsin.
 
Jag ger "Intouchables" 10/10
 
 
Ja, det var det. har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: HankySpanky aka Norsken

Skönt att du tycker om den också, den var fantastiskt bra!

Bra beskrivet, om det nu går att göra det ^^

PEACE!

Svar: Mästerlig. Och ja, det var jävligt svårt att hitta en bra beskrivning!
Niklas

2012-12-19 @ 21:21:45
Postat av: Anonym

Riktigt bra film!
Kolla in "Remembrance", riktigt bra!

Svar: Ska kolla upp den!
Niklas

2012-12-19 @ 23:46:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: