Home Alone 5: The Holiday Heist

De lär sig aldrig när det är dags att sluta med onödiga uppföljare: Home Alone 5: The Holiday Heist (2012)
 
 
I rollerna: Christian Martyn, Jodelle Ferland, Edde Steeples, Debi Mazar, Doug Murray, Ellie Harvie & Malcolm McDowell
Regi: Peter Hewitt
Manus: Aaron Ginsburg & Wade McIntyre
Genre: Comedy, Family
 
Kortfattad handling
Finn Baxter och hans familj flyttar in i ett nytt hus, ett hus som Finn är övertygad om är hemsökt - så han börjar sätta upp spökfällor samtidigt som tre tjuvar bryter sig in i huset.
 
Fördelar
Jag ska inte gå så långt som att säga att det här är en bra film. Men...den borde ha varit sämre. Med tanke på att Home Alone 3 & 4 har varit rena rama digerdöden borde verkligen inte den här ha varit bättre.
- Men det var den.
Den slår helt klart inte originalen från 90-talet, men i jämnförelse med 3 & 4 är det här en acceptabel familjefilm. 
 
Till min stora förvåning är skådespelet faktiskt riktigt bra. Christian Martyn spelar ungen Finn Baxter. Ingenting slår Macaulay Culkins roll som Kevin McCallister, men i jämförelse med de andra två störande ungarna i förgående uppföljare gör Martyn ett förvånansvärt bra jobb.
- Replikerna sitter mestadels där de ska, han har ett bra uttryck och utför det hela ganska bra. Några gånger händer det dock att han svävar iväg och levererar lite sämre skådespel, men det är ingenting man hakar upp sig på.
 
Tjuvarna är långt ifrån lika bra som Harry och Marv från originalen, men gör det faktiskt helt okej. Crabman från "My Name Is Earl" spelar en av dem. Det är synd att han klassas som en B-skådis, för han är faktiskt riktigt bra. Han var den roliga figuren i filmen.
 
Sedan har vi de vitas svar på Samuel L. Jackson - Malcolm McDowell. Han har, precis som Jackson, varit med i fruktansvärt mycket skitfilm under sina år trots sin skådespelartalang. Malcolm McDowell är en väldigt bra skådespelare, och att han tvingas skutta runt i B-filmer hela dagarna visar bara att livet inte är rättvist. 
 
Överlag är skådespelet knappt någonting att klaga på, bortsett från en karaktär som jag nämner senare. 
 
Och storyn är bättre. Små barn kommer både vara lite smårädda och tycka det är jättekul. För den här filmen är riktad till små barn, så är det bara.
 
Nackdelar
Det som stör mig mest är att de gör det till en uppföljare. Hade det varit en reboot hade jag funnit det mer acceptabelt. Men att säga att det är ännu en uppföljare till en film som kom ut för mer än 20 år sedan är inte okej.
- Det har blivit någon slags grej det där - att gör nya remakes och uppföljare och till filmer som kom ut på 80 & 90-talet, och jag förstår verkligen inte varför.
 
Överlag var skådespelet faktiskt bra. Men en person har jag att klaga på:
Doug Murray spelar pappan i filmen. Och han överspelar något förskräckligt. Han försöker vara den där hippa familjepappan som åker ut och campar med sin son, men han lyckas inte. 
- Han försöker vara både Clark Griswold och Rudolf Andersson men gör det alldeles för mycket, vilket slutar med att han blir en OTROLIGT töntig pappa som försöker vara en bättre skådepelare än vad han är. 
Han lever sig in i sin roll så mycket att han tillslut börjar prata som en seriefigur. 
 
Och med tanke på att detta är den 5:e Ensam Hemma-filmen är inte budgeten speciellt stor. Jag vet inte hur mcyekt de hade att jobba med, men det kan inte ha varit speciellt mycket. Och det märks. 
- Filmen är fylld med dråpliga kameramissar med flera mickar som hänger ned i bilden och kameror som syns i fönstren. Tråkigt...
 
Och är Ensam Hemma helt plötsligt Rated R? Mitt i filmen upptäckte jag den här stillbilden: 
 
...ja...loggan "abs family" känns ju lite ironisk just nu. Är det sånt här ni vill visa era barn? 
- Personligen skulle jag blivit överlycklig som barn som jag fick uppleva detta...men...ja...ni fattar...
 
Annars var den här filmen ett slag i ansiktet av överraskning. Jag hade förväntat mig en äckligt dålig film med skådespel och story som inte existerar i en bra värld. Men...skenet kan bedra!
 
Sammanfattning
För en familjefilm är den helt acceptabel och barn kommer att skratta åt den.
Jag blev väldigt överraskad, men jag ska inte säga att det är en bra film, Men den var mycket bättre än väntat!
 
Jag ger "Home Alone 5: The Holiday Heist" 4/10
 
 
Ja, det var det. Har du någon fråga eller ett förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag!
 
// Nicke
 
 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Lina

Jag visste inte ens om att denna filmen existerade, trodde ärligt talat bara att det fanns 3 filmer. Något som dessutom gott och väl hade räckt.

Svar: Nej, eftersom både 4 & 5 aldrig kom ut på bioduken är båda relativt okända, om man inte har ögon för B-filmer. Jag tror förresten aldrig 3:an kom ut på bio heller. Men eftersom det var den första uppföljaren till de två originalen fick den större uppståndelse.
Och ja, det hade verkligen räckt!
Niklas

2012-12-05 @ 22:34:17
URL: http://afreaklikeme.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: