The Raid: Redemption

En underhållande och extremt brutal non-stop actionfilm: The Raid: Redemption (2011) 
 
 
I rollerna: Iko Uwais, Joe Taslim, Donny Alamsyah, Yayan Ruhian, Pierre Gruno, Ray Sahetapy, Tegar Satrya, Iang Darmawan & Verdi Solaiman
Regi: Gareth Evans
Manus: Gareth Evans
Genre: Action, Crime, Thriller
 
Kortfattad handling
Ett  välbeväpnat S.W.A.T-team blir fast i en byggnad vars hyresgäster leds utav en hänshyslös knarklangare.
 
Fördelar
Vi får här se kanske de bästa fightscenerna på 15 år. Action på hög nivå! Filmen fokuserar enbart på vålsamheter och är inte rädd för att hålla igen. Tycker du till exempel att det är obehagligt när någon helt obesvärat slår in skallen på någon med en hammare måste jag tyvärr meddela att det här inte är rätt film för dig!
Men jag märkte speciellt en sak. 100 minuter går fort när man har roligt! 
Filmen är från Indonesien, men det gör ingenting när "The Raid: Redemption" består av 95% brutal action och bara 5% dialog.
Det finns inte så mycket fördelar att räkna upp p.g.a filmens simpla handling, så jag lämnar det med att säga att det här är en av de bättre fightfilmerna i modern tid.
 
Nackdelar
Det finns en hel del nackdelar här. Det största felet jag hittar är att det inte är någon som helst karaktärsuppbyggnad. Vi får inte veta någonting om någon! Så man sitter genom hela filmen och inte bryr sig om vem som kommer att leva och vem som kommer att dö. För att få en fantastisk actionfilm behöver man två saker. Bra actionscener och välbyggda karaktärer. Här får vi bara en, och det förstörde lite. I vanliga actionfilmer vet man såklart om att "hjälten" kommer utrota allt motstånd och det är det man hoppas på, men i den här bryr man sig inte på samma sätt p.g.a dålig karaktärsuppbyggnad. 
Sedan är även filmen från början till slut väldigt förutsägbar, ungefär på samma sätt som en "Fredag den 13:e-film".
Så fort vi introduceras till en ny karaktär så kan vi se direkt om personen kommer att dö eller inte.
Även filmens lilla twist var ganska förutsägbar. Besvikelse. Ska man ha en twist är det lika bra att göra den ordentligt. När twisten inträffade utropade jag ett ironiskt "skräll". Det var dåligt.
Sista klagomålet jag har är filmens ljudeffekter. Javisst, det här är en lågbudgetfilm, men de borde ändå ha kunnat få till ljudeffekterna bättre. I vissa scener låter knytnävslagen mer som en gammal "western-pistol" än en knytnäve. Det var som att utrustningen gått sönder och de var tvungna att använda "Windows Movie Maker" istället.
 
Sammanfattning
Trots en förutsägbar handling och brist på karaktärsuppbyggnad är det här en mycket underhållande film. Ett klockrent val om du vill uppleva  brutalt våldsam action som aldrig tar slut.
 
Jag ger "The Raid: Redemption" betyget 8/10
 
Hoppas du tyckte om min recension. Har du något förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag! 
 
// Nicke
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: