The Avengers

Filmen som alla "Marvelfans" har väntat på: The Avengers (2012)
 
 
I rollerna: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner, Tom Hiddleston, Clark Gregg, Cobie Smulders, Stellan Skarsgård & Samuel L. Jackson
Regi: Joss Whedon
Manus: Joss Whedon & Zak Penn
Genre: Action, Fantasy
 
Kortfattad handling
När världen hotas av undergång försöker Nick Fury, chef för fredsbevarende byrån S.H.I.E.L.D rekrytera ett team superhjältar - Hulken, Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow och Hawkeye, för att stoppa den onda Loki.
 
Fördelar:
Vi hörde redan 2008 talas om att det skulle komma en film med alla superhjältar samlade, och här, år 2012, har vi den nu.
The Avengers är rakt igenom en mycket underhållande film! Alla actionscener är enastående! Man lade mräke till hur välplanerat varje actionscen var.
Och superhjälten som stal showen var helt klart Bruce Banner/Hulken. Varenda actionsekvens han var med i fick mig att brista ut i ett stort leende. Otroligt häftigt!
De andra hjältarna gjorde också ett mycket bra jobb. Tony Stark/Iron man kan inte misslyckas. Hans humoristiska stil smälter felfritt in i denna actionfyllda rulle.
Steve Rogers/Captain America gör det han ska - Är stark och kastar runt sin sköld.
Thor...är som han är...BADASS!
Även Black Widow och Hawkeye gör ett bra jobb.
The Avengers är också välbalanserad. Var hjälte fick i stort sett lika mycket filmtid, bakgrundshistorietid och maffiga actionscener (bortsett från Hawkeye, som jag kommer till lite längre ned i den här recensionen).
Alla skådespelarna från föregående filmer är med för att representera sin karaktär, bortsett från Bruce Banner/Hulken som i föregående film spelades av Edward Norton. Mark Ruffalo porträtterar här istället Hulken och gör det mycket bättre och trovärdigare än vad Norton gjorde. 
Tom Hiddleston spelar skurken Loki, och gör det fantastiskt! Han knallar runt med ett elakt leende så att man verkligen förstår att det är blodigt allvar! Efter den här filmen är Loki utan tvekan min favoritskurk när det kommer till superhjälte-filmer. Bra jobbat Tom Hiddleston!
- Jag kan inte säga att jag är ett stort fan av Marvel. Jag gillade Iron Man 1& 2, men kände ingenting speciellt över de andra. De var OK.
 
Nackdelar:
Filmen börjar lite stapplande och jag hängde inte riktigt med i introt, men det reds upp ganska snabbt när väl Loki gör entré.
Jag har sett Thor, Iron man och de andra filmerna som leder upp till "The Avengers", men jag gissar att de som inte sett dem kommer ha ganska svårt att hänga med.
Alla superhjältarna hade sin plats i filmen, men jag hade lite svårt att förstå varför Hawkeye överhuvudtaget var med. Visst, han är en agent som skjuter explosiva pilar, men det kändes som om han bara var i bild för lite extra, coola actionscener. Man fick liksom ingen riktigt bra uppfattning om vem han egentligen var och vad han gjorde där. Hade han inte varit med i filmen hade man knappt märkt någon skillnad. 
Även Black Widow har jag lite problem med. Jämför man henne med Iron Man, Hulken, Thor och Captain America så har hon inga superkrafter som sticker ut. Hon är bara bra på att slåss. Filmen hade mått bättre av att ha "superhjältar" som sticker ut istället för en duo som bara är bra på att slåss. 
 
Slutfighten i filmen är helt makalöst bra MEN man får aldrig riktigt känslan av att våra superhjältar är i någon fara. Det är lite för mycket TV-spelsfight än mustigt krig. 
Och jag kan inte säga att själva idén är särskillt originell. Loki vill "ta över världen". Det har ju aldrig hänt förut...
Är du ute efter en film med djupa dialoger och karaktärsuppbyggnad är det är inte filmen för dig. Är du däremot ute efter maffig action är det absolut rätt för dig!
 
Sammanfattning:
Bortsett från en svajig start och en handling som inte är särskilt speciell är The Avengers en måstefilm. Fantastiska actionscener, bra skådespeleri, bra regi och riktigt underhållande!
Jag kommer helt klart att se den här igen, kanske t.om att jag skaffar den på BluRay!
 
Jag ger "The Avengers" 8/10
 
 
Hoppas du tyckte om min recension. Har du något förslag på en film du vill att jag ska recensera? Let me know!
 
Ha en fortsatt trevlig dag! 
 
// Nicke


Kommentarer
Postat av: Emil Andersson

Jag tror att anledningen till varför det blev Hawkeye och Black Widow och inte de hjältarna som egentligen var med och grundade avengers är att de ville ha pengar. Det är enklare att bara stoppa in Hawkeye och Black Widow än att ha med Ant-Man och Wasp. De hade båda behövt en film innan för att förklara vilka de är och då hade det tagit lång tid innan de kunde släppa avengers. De ville släppa filmen nu när superhjälte-filmer är så populärt. Och om vi verkligen ska vara petiga så var inte Captain America med och grundade avengers utan han kom med lite senare, nu är han populär och de tjänar pengar på att ha med honom. :)

2012-08-30 @ 12:01:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: